top of page

Cilt Tonu Eşitsizliği Nedir?


cilt-tonu-esitsizligi

Cilt Tonu Eşitsizliği Nedir?


Çoğu insanda meydana gelen cilt problemlerinden biri de cilt tonu eşitsizliğidir. Bunun en büyük sebepleri Yaşın etkisi, hormonal bozukluklar olarak görülmektedir. Bunlara ilave olarak siyah noktalar, güneş lekeleri ve akne(sivilce) izleriyle de cilt tonlarında bozulmalar görülmüştür.


Cilt tonundaki bu bozukluklar insanın ister istemez canını sıkar ve bu durumdan kurtulmak için çareler arar. Öncelikle cilt tonundaki bozukluğun sebebini bulmalıdır.


Nedenleri Nelerdir?


1- Yaşlılık: Yaşlılıkla beraber insan vücudunda çeşitli sağlık problemleri olabilir. Bu sağlık sorunları siyah noktalar ve cilt lekelerinin oluşmasına neden olabilir.


2- Hormonlar: Özellikle ergenlik dönemindeki hormonlar sebebiyle oluşan akneler(sivilceler) iyileştikten sonra yerlerine leke bırakırlar ve bu zamanla iyileşmesi beklenirken sivilcenin kaybolduğu noktada cilt problemiyle karşılaşmamıza sebep olabilir.


3- Güneş Işınları: Güneş ışınları faydalı olduğu gibi zararlı da olabilirler. Cilt tonundaki eşitsizliğinin nedenlerinden biride güneş ışınlarına gereğinden fazla maruz kalmaktır. Bunun için güneş koruyucu krem kullanmalıdır. Cildi UVA, UVB ışınlarından dört mevsim korumak fayda sağlayacaktır.


4- Yoğun şekilde bulunulan aktiviteler: Bilgisayar kullanımı, ağır sporlarla uğraşmak vs.


5- Hamilelik: Hamilelik süresince oluşan lekelenmeler cilt tonunda bozuklara neden olabilir.


6- Menopoz: Her ne kadar karaciğerden kaynaklı lekelenmeler denilse de genellikle östrojen tedavisinden kaynaklı lekelenmeler oluşabilir.


bir-demet-guzellik.png

bottom of page